Acasă » Posturi cu tagul: 'Bucătar'

Tagul: Bucătar

Bucătar – curs de calificare

Bucătar

Curs de calificare

720 ore

 

DESCRIERE ACTIVITATII:

Bucătarul realizează activităţi de pregătire a produselor pentru gătit, de măsurare, amestecare, dospire, fermentare, coacere sau fierbere. Produsul finit, preparatele culinare sunt apoi împărţite în porţii şi pregătite pentru servire. Bucătarul realizează preparatele culinare după reţeare, proporţionează şi decorează căutând satifacerea exigenţelor culinare ale clienţilor.

COMPETENTELE CURSULUI:

– Comunicarea la locul de muncă

– Desfăşurarea muncii în echipă

– Aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă

– Asigurarea condiţiilor igienico-sanitare

– Organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii secţiei

– Prevenirea poluării mediului

– Întocmirea documentelor specifice

– Pregătirea antreurilor calde şi reci

– Pregătirea fripturilor

– Pregătirea gustărilor calde şi reci

– Pregătirea mâncărurilor din carne

– Pregătirea mâncărurilor din legume,orez,ouă, paste făinoase

– Pregătirea preparatelor lichide

– Prepararea dulciurilor (deserturilor)

– Prepararea fondurilor glace

– Prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare

– Realizarea acţiunilor de supervizare şi control

– Realizarea aluaturilor de bază

– Realizarea salatelor

– Realizarea sosurilor

CONDIŢII ACCES:

– 8/10 clase

ACTE NECESARE ÎNSCRIERII:

– Copie Certificat Naştere

– Copie Carte de Identitate

– Copie diploma 8 sau 10 clase

– Copie certificat de căsătorie (dacă este cazul)

– Adeverinţa medicala – apt pentru lucru in unitati de alimentie publică

Tarif si conditii de plata:

Tarif: 1000 lei / pers

Tariful include:

– Taxa de instruire

– Suportul de curs

– Taxa de evaluare si examinare

Conditii de plata:

– 40% din valoarea cursului in momentul inscrierii

– 60% la finalizarea cursului