Acasă » Posturi cu tagul: 'curs de calificare'

Tagul: curs de calificare

Administrator pensiune turistică – curs de calificare

Administrator pensiune turistică

curs de calificare

720 ore – 6 luni

 

DESCRIERE

Administratorul de pensiune turistică desfăşoară activități turistice de cazare şi alimentaţie publică. Deține noțiuni financiar – contabile, bancare, contractare, în vederea asigurării unui climat favorabil clienţilor, oferirii şi promovării serviciilor pensiunii turistice, funcţionării pensiunii în condiţii de profitabilitate etc.

Administratorul de pensiune turistică este o persoană cu bune abilităţi de comunicare, fiind capabil să muncească în echipă, este un bun organizator, un bun gestionar al resurselor şi al informaţiilor.

Cursul are 240 de ore de teorie şi 480 de ore de practică în pensiunea turistică.

Competenţe dobândite la finalul cursului:

  • Comunicarea eficientă la locul de muncă
  • Munca în echipa multidisciplinară
  • Gestionarea informaţiilor cu ajutorul calculatorului
  • Promovarea imaginii pensiunii
  • Organizarea activităţii în cadrul pensiunii turistice
  • Urmărirea aplicării NPM şi NPSI
  • Verificarea gestionării financiare
  • Promovarea directă a produsului turistic
  • Încheierea contractelor cu clienţii
  • Efectuarea operaţiilor specifice de cazare şi alimentaţie
  • Asigurarea unui climat favorabil turiştilor
  • Oferirea serviciilor pensiunii către client
  • Organizarea programelor turistice opţionale
  • Oferirea informaţiilor de interes turistic
  • Rezolvarea reclamaţiilor clienţilor

Condiţii minime de acces la curs:

  • Copie diplomă învăţământ obligatoriu (8/10 clase)
  • Copie certificat naştere
  • Copie C.I.

Tarif şi condiţii de plată:

Tarif: 1000 lei / pers

Tariful include:

– Taxa de instruire

– Suportul de curs

– Taxa de evaluare şi examinare

Condiţii de plată:

– 40% din valoarea cursului în momentul înscrierii;

– 60% la finalizarea cursului.

Agent de turism / Ghid – curs de calificare

Agent de turism – ghid

Calificare

1080 ore – 7,5 luni


Descriere: CURS DE DUBLA CALIFICARE

Agentul de turism este persoana calificată care creează, promovează şi comercializează programe turistice pentru turiştii străini care vizitează România şi pentru turiştii români care pleacă peste hotare. Identifică destinaţiile turistice solicitate de turişti si le include în circuitul turistic Concepe tipuri de produse turistice şi realizează analize de preţ în vederea promovării pe piaţa turistică. Promovează produsele turistice direct la client, sau prin punctele proprii de vânzare şi prin agenţiile detailiste. Valorifică produsele turistice direct la client sau prin punctele proprii de vânzare şi prin agenţiile detailiste. Negociază şi încheiecontracte cu prestatorii şi cu clienţii. Ghidul de turism este persoana calificată şi specializată care însoţeşte şi asistă turiştii pe toată durata desfăşurării programelor turistice, oferă servicii turistice la nivelul contractului încheiat de turişti cu agenţia, asigură realizarea integrală a programului turistic la standardul de calitate stabilit. Pregăteşte materiale informative pentru turişti. Oferă informaţii grupului , atât înainte cât şi în timpul programului, asupra desfăşurării programului zilnic; informaţii cu caracter istoric, cultural, geografic, economic.

Cursul are 360h teorie si 720h practica

MODULE CURS

Nr. Crt. Denumire Modul Nr. ore
1 Comunicare 162
2 Planificarea programelor turistice 72
3 Organizarea activitatii 54
4 Marketigul activitatilor turistice 36
5 Managementul financiar al activitatilor turistice 36
6 Total ore pregatire teoretica 360
7 Pregatire practica 720
8 Total ore program 1080

 

Competente dobandite la finalul cursului:

– Administrarea documentelor

– Gestionarea informatiilor cu ajutorul calculatorului

– Transmiterea documentelor

– Comunicare interpersonala

– Munca in echipa

– Dezvoltarea profesionala

– Intocmirea situatiei financiare

– Operarea cu valuta si carti de credit

– Urmarirea efectuarii platilor

– Valorificarea politelor de asigurare

– Promovarea directa a produsului turistic

– Prospectarea pietei turistice

– Incheierea contractelor cu clientii

– Valorificarea produsului turistic

Conditii minime de acces la curs:

– Copie diploma invatamant liceal

– Copie certificat nastere, Copie CI

– Aviz medical (de la medicul de familie) – apt pentru lucru cu publicul

Pret si conditii de plata:

Pret: 1300 lei / persoana

Tariful include:

– Taxa de instruire

– Suportul de curs

– Taxa de evaluare si examinare

Conditii de plata:

– 40% din valoarea cursului in momentul inscrierii

– 60% la finalizarea cursului

Bucătar – curs de calificare

Bucătar

Curs de calificare

720 ore

 

DESCRIERE ACTIVITATII:

Bucătarul realizează activităţi de pregătire a produselor pentru gătit, de măsurare, amestecare, dospire, fermentare, coacere sau fierbere. Produsul finit, preparatele culinare sunt apoi împărţite în porţii şi pregătite pentru servire. Bucătarul realizează preparatele culinare după reţeare, proporţionează şi decorează căutând satifacerea exigenţelor culinare ale clienţilor.

COMPETENTELE CURSULUI:

– Comunicarea la locul de muncă

– Desfăşurarea muncii în echipă

– Aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă

– Asigurarea condiţiilor igienico-sanitare

– Organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii secţiei

– Prevenirea poluării mediului

– Întocmirea documentelor specifice

– Pregătirea antreurilor calde şi reci

– Pregătirea fripturilor

– Pregătirea gustărilor calde şi reci

– Pregătirea mâncărurilor din carne

– Pregătirea mâncărurilor din legume,orez,ouă, paste făinoase

– Pregătirea preparatelor lichide

– Prepararea dulciurilor (deserturilor)

– Prepararea fondurilor glace

– Prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare

– Realizarea acţiunilor de supervizare şi control

– Realizarea aluaturilor de bază

– Realizarea salatelor

– Realizarea sosurilor

CONDIŢII ACCES:

– 8/10 clase

ACTE NECESARE ÎNSCRIERII:

– Copie Certificat Naştere

– Copie Carte de Identitate

– Copie diploma 8 sau 10 clase

– Copie certificat de căsătorie (dacă este cazul)

– Adeverinţa medicala – apt pentru lucru in unitati de alimentie publică

Tarif si conditii de plata:

Tarif: 1000 lei / pers

Tariful include:

– Taxa de instruire

– Suportul de curs

– Taxa de evaluare si examinare

Conditii de plata:

– 40% din valoarea cursului in momentul inscrierii

– 60% la finalizarea cursului

Lucrator in alimentatie / Ajutor de ospătar – curs de calificare

Lucrator in alimentatie

Ajutor de ospătar – curs de calificare

360 ore

 

COMPETENTELE CURSULUI

– Comunicare şi numeraţie

– Utilizarea calculatorului şi prelucrarea informaţiei

– Comunicare în limba modernă

– Dezvoltarea personală

– Igiena şi securitatea muncii

– Lucrul în echipă

– Organizarea locului de muncă

– Pregătirea pentru integrarea la locul de muncă

– Tranziţia de la şcoală la locul de muncă

– Rezolvarea de probleme

– Satisfacerea cerinţelor clienţilor

– Potenţialul turistic

– Baza tehnico materială în turism şi alimentaţie publică

– Comportament profesional

– Calcule economice specifice serviciilor

– Ergonomie în unităţile hoteliere de turism şi alimentaţie publică

– Calitatea produselor şi serviciilor în unităţile de alimentaţie publică

– Pregătirea materiilor prime

– Obţinerea preparatelor cu grad redus de complexitate

– Pregătirea sălii de servire

– Servirea în unităţi de alimentaţie

CONDIŢII ACCES

– 8/10 clase

ACTE NECESARE ÎNSCRIERII

– Copie Certificat Naştere

– Copie Carte de Identitate

– Copie diploma 8 sau 10 clase

– Copie certificat de căsătorie (dacă este cazul)

– Adeverinţa medicala – apt pentru lucru in unitati de alimentie publică

TARIF SI CONDITII DE PLATA:

Tarif: 800 lei / pers

Tariful include:

– Taxa de instruire

– Suportul de curs

– Taxa de evaluare si examinare

Conditii de plata:

– 40% din valoarea cursului in momentul inscrierii

– 60% la finalizarea cursului

Lucrator in gospodăria agroturistica – Curs de calificare

Lucrator in gospodăria agroturistica

Curs de calificare

360 ore

 

COMPETENTELE CURSULUI

– Comunicare şi numeraţie

– Utilizarea calculatorului şi prelucrarea informaţiei

– Comunicare în limba străină

– Dezvoltare profesională

– Igiena şi securitatea muncii

– Lucrul în echipă

– Organizarea locului de muncă

– Pregătirea pentru integrarea la locul de muncă

– Tranziţia de la şcoală la locul de muncă

– Rezolvarea de probleme

– Satisfacerea cerinţelor clienţilor

– Factori climatici şi edafic

– Pregătirea solului şi înfiinţarea culturilor

– Întreţinerea şi recoltarea culturilor

– Depozitarea şi valorificarea producţiei vegetale

– Hrănirea animalelor

– Îngrijirea şi întreţinerea animalelor

– Recunoaşterea agregatelor şi instalaţiilor folosite în agricultură

– Intreprinderea şi mediul economic

– Elemente de ecologie

– Pădurea şi produsele ei

– Operaţii simple de prelucrare a materiilor prime de origine vegetală şianimală

– Cultura plantelor horticole în gospodăria agroturistică

– Igiena în gospodăria agroturistică

– Lucrări de întreţinere a gospodăriei agroturistice

– Preparate culinare simple

– Înmulţirea animalelor

– Producţii animaliere

CONDIŢII ACCES

– 8/10 clase

ACTE NECESARE ÎNSCRIERII

– Copie Certificat Naştere

– Copie Carte de Identitate

– Copie diploma 8 sau 10 clase

– Copie certificat de căsătorie (dacă este cazul)

– Adeverinţa medicala – apt pentru lucru in unitati de alimentie publică

TARIF SI CONDITII DE PLATA:

Tarif: 1000 lei / pers

Tariful include:

– Taxa de instruire

– Suportul de curs

– Taxa de evaluare si examinare

Conditii de plata:

– 40% din valoarea cursului in momentul inscrierii

– 60% la finalizarea cursului

Chelner / Ospătar – curs de calificare

Chelner/Ospătar

Curs calificare

720 ore

 

DESCRIEREA ACTIVITĂŢILOR

Chelnerul (ospătarul) are ca minisiune satifacerea exigenţelor clienţilor pentru revenirea acestora în restaurant, prin tehnici de profesionale de prezentare şi servire a preparatelor culinare, băuturilor şi altor produse comestibile. Indeplinirea cu succes rolului de primire, de stabilirea a relaţiei, servire şi asistare la plecarea clienţilor asigură clientela restaurantului.

COMPETENŢE DOBÂNDITE

– Organizarea locului de muncă

– Menţinerea unui mediu de muncă sigur şi curat

– Aplicarea NPM şi PSI

– Comunicarea interactivă la locul de muncă

– Efectuarea muncii în echipă

– Pregătirea locului de servire pentru o nouă comandă

– Preluarea comenzilor clienţilor

– Încasarea contravalorii serviciilor oferite

– Servirea preparatelor culinare şi a băuturilor

CONDIŢII ACCES

8/10 clase

DOCUMENTE ÎNSCRIERE

– Copie Certificat Naştere

– Copie Carte de Identitate

– Copie diploma 8 sau 10 clase

– Copie certificat de căsătorie (dacă este cazul)

– Adeverinţa medicala – apt pentru lucru in unitati de alimentie publică

TARIF SI CONDITII DE PLATA:

Tarif: 1000 lei / pers

Tariful include:

– Taxa de instruire

– Suportul de curs

– Taxa de evaluare si examinare

Conditii de plata:

– 40% din valoarea cursului in momentul inscrierii

-60% la finalizarea cursului

Lucrator in alimentatie / Ajutor de bucătar – curs de calificare

Lucrator in alimentatie

Ajutor de bucătar – curs de calificare

360 ore

 

COMPETENTELE CURSULUI

– Comunicare şi numeraţie

– Utilizarea calculatorului şi prelucrarea informaţiei

– Comunicare în limba modernă

– Dezvoltarea personală

– Igiena şi securitatea muncii

– Lucrul în echipă

– Organizarea locului de muncă

– Pregătirea pentru integrarea la locul de muncă

– Tranziţia de la şcoală la locul de muncă

– Rezolvarea de probleme

– Satisfacerea cerinţelor clienţilor

– Potenţialul turistic

– Baza tehnico materială în turism şi alimentaţie publică

– Comportament profesional

– Calcule economice specifice serviciilor

– Ergonomie în unităţile hoteliere de turism şi alimentaţie publică

– Calitatea produselor şi serviciilor în unităţile de alimentaţie publică

– Pregătirea materiilor prime

– Obţinerea preparatelor cu grad redus de complexitate

– Pregătirea sălii de servire

– Servirea în unităţi de alimentaţie

CONDIŢII ACCES

– 8/10 clase

ACTE NECESARE ÎNSCRIERII

– Copie Certificat Naştere

– Copie Carte de Identitate

– Copie diploma 8 sau 10 clase

– Copie certificat de căsătorie (dacă este cazul)

– Adeverinţa medicala – apt pentru lucru in unitati de alimentie publică

Tarif si conditii de plata:

Tarif: 800 lei / pers

Tariful include:

– Taxa de instruire

– Suportul de curs

– Taxa de evaluare si examinare

Conditii de plata:

– 40% din valoarea cursului in momentul inscrierii

– 60% la finalizarea cursului